Slik selger du gull

Gullsmykker

Har du også smykker du aldri bruker?

Etter finanskrisen har det stadig blitt mer og mer vanlig å selge sitt gull for en god penge. Det er nok mange som har litt gull liggende i skuffen. Noen armbånd, ringer eller halsbånd som de aldri bruker lenger. Da kan man like gjerne selge dette for en god slump med penger, det kommer jo godt med fremfor noe som bare ligger i en skuff. Så kommer kanskje neste spørsmål, hvordan skal jeg selge mitt gull? Det er ikke noe man gjør hver dag og det er kanskje nytt for mange.

Det er selvfølgelig noen ting du skal tenke på når du skal selge ditt gull. Først så handler det om å velge riktig aktør. Det finnes flere aktører som operer på nett, men for deg som ønsker å gjøre det fysisk så er også dette mulig. Du kan gå direkte til flere gullsmeder slik at du kan snakke med aktøren direkte. Det vil være lurt å finne ut hvor mye du vil få for det gullet du har og karaten du har. Dette vil være forskjellig fra aktør til aktør, dermed vil du kunne få mye igjen for å finne den aktøren som gir deg mest for det gullet du har.

Gullkursen

En annen ting som kan være verdt å undersøke er hva kursen er på gull. Gullkursen vil rett og slett si noe om hvor mye du vil få for ditt gull. Denne vil variere og blir sammenlignet med en internasjonal prisindeks som blir avgjort i henhold til tilbud og etterspørsel av gull. Noen aktører vil også kunne gi deg ganske stabile og gode tilbud når du skal selge ditt gull. Dermed bør man undersøke dette nærmere før dere velger hvem du vil selge ditt gull til.

Sikkerhet

Som sagt så er det mange aktører som opererer på internett. Dersom du ender opp med å velge en av disse så er det slik at sikkerhet vil spille en stor rolle. Det er nemlig slik at du da sender ditt gull i posten og deretter får en tilbakemelding fra aktøren i henhold til hvor mye du vil få betalt for ditt gull. Når du skal sende noe som er dyrbart i posten så kjennes det kanskje ikke så sikkert som man gjerne skulle ønske. Det som er viktig å sjekke i henhold til dette er at brevene blir sendt som rekommandert post. Dette er mye sikrere enn vanlig forsendelse. Dersom det er rekommandert post så vil du kunne ta det helt med ro når det gjelder sikkerhet. Det vil da ikke være noen grunn til å være redd for at ditt gull blir sendt feil eller forsvinner i posten.

Når du har fått din vurdering og tilbakemelding på hvor mye du vil få for ditt gull så er det nok mange som venter spente på pengene. Da vil man jo få pengene på konto helst umiddelbart. Det skjer dessverre ikke så fort, men det tar heller ikke veldig lang tid. De fleste aktører betaler ut dine penger innen 24 timer som er ganske så raskt. Du vil da kunne få disse direkte inn på din bankkonto.