Slik kjøper du gull

GullbarDet er ikke noe tvil om at gullprisen har steget etter finanskrisen. Dermed har det blitt mer og mer populært å investere i gull enn det var tidligere. Gull er sikrere enn for eksempel valuta og kan være en god måte å bevare penger over tid på. Det finnes flere måter å gå frem dersom du ønsker å kjøpe og investere i gull. Du kan benytte et lettvint alternativ som er børsnoterte gullfond som iShares Gold Trust eller SPDR Gold. Dersom du velger dette så kjøpes det som aksjer og er veldig enkelt å håndtere. Det koster også lite å kjøpe eller å selge igjen dersom det er ønskelig.

Dersom man har en avansert tradingplatform så vil man ha enda en mulighet. Du kan da få tilgang til gull i spotmarkedet. Dersom man gjør dette så vil man kunne handle det dyrebare metallet på samme måte som gjøres med valuta. Du vil da ha muligheten til å komme unna med gode avkastninger. Du har selvfølgelig også muligheten til å kjøpe gull fysisk, altså som smykker, mynter eller gullbarrer. Det skal da nevnes at det kan være høyere transaksjonskostnader når det gjelder dette alternativet. Med andre ord så er det mange ulike måter å gjennomføre en gulltransaksjon på, men det er viktig at du finner den måten som fungerer best for deg og hva som er mulig for deg.

Kjøp gull fysisk

Du har selvfølgelig også muligheten til å kjøpe gull fysisk. Det finnes flere mynthandlere og andre aktører som selger gull til private kunder. Det kan lønne seg å gjøre noen undersøkelser i den byen du bor eller ønsker å kjøpe gull i. På denne måten vil du kunne finne det stedet som gir deg best pris. Det er også viktig å finne en seriøs aktør slik at du ikke roter deg bort i noe som ikke viser å gi deg det du ønsker eller trenger.

Dersom du har en liten entreprenør i magen så kan du jo starte opp en liten bedrift hvor du kan starte med å kjøpe gull av venner og bekjente og selge det videre med en profitt. Da er det selvfølgelig viktig at du vet hva du driver med og lager en klar plan. Det vil være utrolig kjedelig om man lurer alle og mister sine venner i samme slengen.

Det kan også lønne seg å kjøpe gull i andre land enn Norge. I Norge så har vi en merverdiavgift på 25% som kommer på toppen av det du kjøper. Dersom du da kjøper ditt gull i et annet land vil du kunne komme unna denne merverdiavgiften. Det som da vil lønne seg er da å opprette en bankboks i det landet man kjøper slik at man kan bevare det som investering. Dersom du tar med varer inn i Norge så er du forpliktet til å fortolle varer. Dette bør man da undersøke nærmere for å se om det i så fall vil være lønnsomt. Som du forstår så er det flere måter å gå frem dersom man ønsker å kjøpe gull. Gjør dine undersøkelser og finn ut hva som fungerer best for deg og er best for din investering.