Sammenlign gullaktører

GullbarDet finnes ulike aktører på markedet når det gjelder kjøp og salg av gull. Dersom du har noen gamle smykker, ringer eller mynter som du ønsker å selge bør du lese videre. Det er nemlig ganske store forskjeller på aktørene og hvor mye de vil gi deg for ditt gull. I denne artikkelen vil vi trekke frem de mest kjente aktørene og se hva de kan tilby deg som selger.

Gullbrev

Den første aktøren vi skal ta for oss er Gullbrev. Dette er nok en av de mest kjente bedriftene vi finner på nett per dags dato. Når vi ser på dagens priser i henhold til karat så finner vi at du vil få 154 kroner per gram for 14 karat gull. Dersom det er 18 karat så vil du få 195 kroner per gram, 20 karat gir deg 209 kroner per gram og dersom du har 24 karat så vil du få 311 kroner per gram. Dette er selvfølgelig en pris som vil variere, men du kan gå direkte inn på Gullbrev å sjekke hva prisen ligger på når du ønsker å selge.

Gullbrev kommer også med andre lovnader enn hvor mye du skal få for ditt gull. De lover deg at du vil få penger på konto 24 timer etter de har gjort en vurdering av det du har sendt inn. Så dersom du har behov for penger raskt så er dette fint for deg. De lover også at du har returrett på 14 dager dersom du angrer på at du solgte ditt gull. I tillegg så har de en lovnad om at alle forsendelser er forsikret opp til 100 000 kroner. Dermed trenger du ikke være redd for at gullet skal bli borte på veien.

Gullbagen

Gullbagen er en av de andre aktørene på internett som har lang fartstid. Det er ikke nødvendig å være nervøs for at dette er en useriøs aktør. Når vi ser på dagens priser her så finner vi at de gir deg 94 kroner grammet for 14 karat, 122 kroner grammet for 18 karat og 306 kroner dersom smykkene har 24 karat. Som vi ser så er det en liten forskjell i henhold til hva Gullbrev gir deg.

Gullbagen annonserer med flere fordeler dersom du skulle velge dem som aktør. På samme måte som Gullbrev så gir de deg 14 dagers angrerett dersom du skulle endre din mening og vil ha gullet tilbake. De lover også at du vil få penger på konto senest 24 timer etter at de har vurdert gullet ditt. Du trenger heller ikke tenke på sikkerhet ettersom forsendelsene er forsikret på inntil 100 000 kroner. De skryter også med at de er godkjent av Politiet og Justervesenet. I henhold til deres nettside så har de fått høyeste pris på gull av både NRK FBI og av TV2 hjelper deg.

Gullvekten

Den siste aktøren vi skal ta for oss er Gullvekten, det er den første aktøren på nett her i Norge. Hvis du velger denne aktøren så kan du selge både gull og sølv. Dagens priser hos Gullvekten ligger på 144 kroner per gram for 14 karat, 185 kroner for 18 karat og 301 kroner for 24 karat. Gullvekten gir deg som selger en lovnad om at du vil få pengene innen 48 timer etter at de har vurdert forsendelsen. Dette er noe lenger tid enn de andre aktørene. Dersom du ikke aksepterer den prisen de setter på ditt gull så vil de sende gullet eller sølvet tilbake helt uten kostnader.